Избрани Новини

Красен Кралев: Медалите са ни скъпи, но здравето на нацията ни е още по-скъпо

Първото нещо, което ще направя е стратегията за финансирането на федерациите и клубоветe, разкри новият министър на младежта и спорта

На специална церемония в сградата на Министерството на младежта и спорта служебният министър Евгения Раданова предаде щафетата на Красен Кралев. Тя му подари стартов пистолет, пожелавайки му много късмет.

„Най-важното нещо е, че Министерството на спорта трябва да бъде не само администратор, но и партньор на спорта, българските федерации, клубове и спортисти. Медалите са ни скъпи, но здравето на нацията ни е още по-скъпо“, обяви Кралев при приемането на власттта от Раданова.

„Първото нещо, което ще направя е стратегията за финансирането на федерациите и клубовете. Второто, ще бъде да си уредя среща с еврокомисаря по отговорностите за образованието, културата и спорта Тибор Наврачич за помощ на дейността ни от Европейския съюз”, разкри бившият национален състезател по лека атлетика.

„Федерациите да развиват високото-спортно майсторство. Нашите естествени партньори трябва да бъдат Министерството на образованието и Общините. Клубовете трябва да разботят по развитието на детско-юношеския спорт, защото нямаме ресурс, каза новият министър. – Здравето на нацията е най-важно и затова ще работим за увеличаване на часовете по физическо възпитание. Децата са нашето бъдеще и здравето им е важно. Децата няма къде да спортуват и нямат желание да спортуват. Това трябва да го коригираме.”

„Разбира се, че кабинетът „Борисов“ ще продължи политиката от първия си мандат, със сериозни инвестиции в инфраструктурни проекти в областта на спорта. Ще строим нови обекти, ще реновираме съществуващите, ще подобряваме мениджмънта“, каза още Кралев.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов