Избрани Новини

Блокират пътища - отново възстават срещу Бат Сали!

От 17ч. протестиращите затварят пътя при разклона за с.Жиленци

Граждани от Кюстендил и Дупница отново въстават срещу избирането на Александър Методиев - Бат Сали за депутат в 43 - то Народно събрание.
"От 17.00 ч. в партньорство с приятелите ни от Дупница се организира трети пореден протест и затваряне на пътя при разклона за село Жиленци, поради нежеланието на Александър Методиев да подаде оставката си като народен представител от 10 - ти МИР", съобщават организаторите. "Нека там всички заедно да блокираме международния път за Гюешево и да покажем, че "Гласът на българина не може да се подменя! Да покажем, че Кюстендил казва НЕ на депутат, избран с 800 гласа, НЕ на депутат от ДПС да ни представлява в парламента, НЕ, НЕ и НЕ! Кюстендил, нека да покажем, че можем да бъдем единни", заявяват участниците в протеста.
Днес в 17.30 часа ще бъде блокиран ГП Е - 79 за 30 мин. в района на дупнишките барикади. Полицията и АПИ са уведомени.
В първия работен ден на 43 - то Народно събрание депутатът от ДПС Александър Методиев заяви, че не се притеснява от това да е депутат, "защото законът е такъв, има и други колеги". "Защо да се отказвам да бъда народен представител? Законът говори всичко... Аз съм народен представител на всички граждани на Република България, не съм депутат само на Кюстендил и Дупница. Не чувствам никакво напрежение", декларира той. Методиев се съгласи, че трябва да има законодателни промени, като визираше Изборния кодекс.
Той каза, че протестите на хората срещу неговото избиране за депутат били срещу него лично, срещу циганина Александър Методиев, който спрял кранчето за купуване на цигански гласове. Това бил проблемът според него, предаде Дарик.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов