Избрани Новини

Показват фотоизложба на УНИЦЕФ за живота на децата в България

Тя е открита в рамките на годишната среща на Общините – приятели на детето

Под надслов „Детските права имат лице и история“  във фоайето на община Благоевград е експонирана фотоизложба по случай 25 години от приемане Конвенцията за правата на детето.

Изложбата „Детските права имат лице и история“ ще бъде експонирана в 10 града, като нейната цел е да покаже живота на децата в България през призмата на техните права. Снимковата панорама е организирана в рамките на инициативата „УНИЦЕФ Фоторепортери“ по повод 25 години от приемането на Конвенцията за правата на детето, информират от пресцентъра на общината.

Идеята на снимките е да популяризират правата на децата и за целта изложбата е разделена в категории, отразяващи основните детски права: право на живот, право на име и гражданство, право детето да развие пълния си потенциал, право на семейство и семейна среда, право на информация, право на свобода на изразяване, право на лично пространство и личен живот, право на грижи и закрила, право на добър жизнен стандарт, право на развитие и образование, право на защита от експлоатация, сексуално малтретиране, лишаване от свобода и търговия с деца и др.

Близо 500-те снимки, набрани по време на инициативата, са направени от деца и възрастни, любители и професионални фотографи. 50 от тях (25 снимки, направени от деца под 18 години, и 25 снимки, направени от възрастни) са включени в изложбата, която до края на ноември ще бъде представена в още 9 града–приятели на детето – София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Шумен, Димитровград, Козлодуй, Свищов, Гоце Делчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)