Избрани Новини

Общинари съгласни с кмета, подписват споразумение със Сухопътни войски

Стойността на финансовия ангажимент на община Благоевград е в размер на 1 098 063 лв. с включено ДДС

С„27” гласа „за” и нито един „против” на извънредна сесия благоевградските парламентаристи дадоха съгласие кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов да подпише споразумение с Командването на Сухопътните войски за безвъзмездно придобиване на терените на бившите казарми.  След подписване на документа от д-р Камбитов и генерал-майор Андрей Боцев, командир на Сухопътните войски, общината ще получи безвъзмездно 61 273 кв. м от терените на бившите казарми, информират от пресцентъра на общината. „Следващата стъпка е министърът на отбраната да даде становище и да поеме ангажимент, след като общината изпълни своите задължения по споразумението, да се реализира процедурата по прехвърляне на собствеността на общината”, поясни кметът д-р Атанас Камбитов.

Стойността на финансовия ангажимент на община Благоевград е в размер на 1 098 063 лв. с включено ДДС. Тези средства са предназначени за изграждане на складове и ограда, които в момента са в терена, определен за прехвърляне на общината, и друга инфраструктура, необходима за функциониране на поделението. Кметът Камбитов уточни, че ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител за осъществяване на дейностите. „Сумата е прогнозна и при избор на изпълнител на обявена обществена поръчка, тя може да падне надолу”, каза още кметът на община Благоевград.  

На въпрос на общинския съветник Илко Стоянов има ли общината подписано предишно споразумение, кметът уточни, че при предишното споразумение, подписано на 5 октомври 2012 година, финансовият ангажимент на община Благоевград е бил в размер на 2 400 000 лв.

 „При проведени многократни срещи успяхме да постигнем компромис да се извършат само най-необходимите дейности, които намаляват значително финансовите задължения на общинското ръководство”, категоричен бе кметът Камбитов.  

Освен тази важна за бъдещото развитие на общината точка, на днената сесия общинските съветници утвърдиха съдебните заседатели за Районен съд- Благоевград и 25 молби за узаконяване на вилни сгради.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)