Избрани Новини

Погребаха удавен неврокопчанин часове след смъртта му

Жителите на селото набързо се организираха и събраха за погребението на Пилев

65-годишният Съби Пилев от гоцеделчевското село Господинци, който бе намерен мъртъв в крайпътната селска вада, днес изненадващо бе погребан от близките му, часове след смъртта му.

Жителите на селото набързо се организираха и събраха за погребението на Пилев. Те очакваха, че ритуалът по погребението ще се извърши днес.

Десетки хора от Господинци изпратиха до местните гробища починалия при нелепия инцидент мъж.

Трупът на 65-годишния Съби Пилев бе открит в напоителна селска вада в непосредствена близост до дома му към 7,50 часа, пише "Инфомрежа". Съседка на Пилев, която рано сутринта тръгнала на кафе в селското барче, забелязала в обраслата с трева селска вада мъжки дрехи и обувки, но си помислила, че някой ги е изхвърлил и продължила по пътя си.

В барчето обаче споделила видяното с бармана и няколкото ранобудни посетители.

Барманът и един от клиентите веднага тръгнали към мястото да проверят какво се е случило и тогава се натъкнали на мъртвия си съселянин, който се удавил предната вечер буквално в шепа вода.

Хора от селото разказват, че Съби Пилев снощи към 19,30 часа си тръгнал от кръчмата много пиян. Пътят му към вкъщи му минавал през въпросната вада. Предполага се, че вследствие на голямото количество изпит алкохол, 65-годишният мъж се подхлъзнал и паднал. 

Никой до сутринта не забелязал, че във въпросната вада, в която имало вода от летните поливки и падналите дъждове, има човек заради буйната растителност.

Така падналият мъж престоял повече от 12 часа във вадата. Мъжете, които намерили безжизненото му тяло, разказаха, че главата му била във водата по очи. 

Свидетели, с които снощи Пилев пил в кръчмата, дали показания пред разследващите, че във фаталната вечер си спретнал поредния алкохолен маратон, като започнал с вино и завършил с ракия, поради което на излизане от заведението бил неадекватен.

Тази сутрин на местопроизшествието пристигнали екипи на полицията и спешния център в Гоце Делчев. Медиците само констатирали смъртта.

Близките на Пилев веднага организирали погребението му, като не дали трупа на удавника за аутопсия.

Съби Пилев е бивш шофьор в транспортна фирма, откъдето преди няколко години се пенсионирал. 

Хората от селото недоумяват как такъв едър мъж като него се е удавил в селската вада, в която имало съвсем малко вода.

Пилев е женен, с четири деца. Двамата му синове са инвалиди, а двете му дъщери са семейни - едната живее в Господинци, а другата - в Гърция. 

Починалият при нещастния случай мъж имал и четирима внуци и една правнучка.

Пиянството му било кротко и на етапи. Карал на сух режим с месеци, но после пък с месеци си наваксвал ударно, какъвто бил и настоящият период, довел до смъртта му.

Въпреки че често злоупотребявал с алкохола, Пилев бил кротък мъж и не предизвиквал скандали, разказват хората от селото с искрено съжаление за нелепата му смърт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов