Избрани Новини

Комшии се биха заради общинско място

Иван Матев и 15-годишната му дъщеря Тинка са нападнати от своя съсед Димитър Матев

Баща и дъщеря лежаха в разложката болница след нанесен им побой от съсед, пише в. „Струма“. Иван Матев и 15-годишната му дъщеря Тинка са нападнати от своя съсед Димитър Матев, който с дървен кол нанася удар по главата най-напред на Иван, а след това и на дъщеря му, която се притекла на помощ. Кървавата драма се е разиграла в ромската махала в Белица. Първо възникнал спор между съпругата на Иван Матев - Яна, и техните съседи Димитър, Карамфила, Георги и Мария Матеви, които започнали да я обиждат, а в последствие и да я ритат.

От разигралата се сцена децата, които в този момент тръгвали на училище, се разпищели. От писъците се събудил Иван Матев, който слязъл да види какво става. При появата му ядосаният Димитър отскубнал един кол от градината си и нанесъл силен удар на Иван, който се сринал на земята. 15-годишната му дъщеря Тинка се впуснала да помага на баща си, а агресията на Димитър се стоварила и върху нея. Tой понечил да стовари кола и върху нейната глава, но баща й намерил сили да си изправи ръката и да омекоти удара. Така момичето се разминало само с цицини, но медиците в разложката болница я оставили два дни под наблюдение, защото била със силни симптоми на главоболие и повръщане.

Битата Яна пък се отървала само със синини по ръцете. По думите на пострадалите нападателят Димитър не е задържан.

Междусъседската война тръгнала от спор за общинско място между Иван и Яна и техния първи братовчед Николай, който е шурей на бияча Димитър. Иван и Яна имат заведение на улицата, на която живеят. Точно срещу тях обаче Николай построил обор и вкарал крави. Заради вонята Иван и съпругата му пуснали жалба и краварникът бил съборен. Последвала жалба от Николай, че дървата на Иван и Янка са на улицата и пречат на движението. Също така имало и жалби, че шумът от заведението пречил на хората, защото музиката била пускана силно.

Иван и Янко са категорични, че бездействието на институциите е довело до ескалиране на напрежението.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов