Избрани Новини

Война на пътя! Катастрофите в Благоевградско с 60 повече от миналата година

При катастрофи са загинали 23 души, а 328 са ранените

ОД на МВР - Благоевград, Областна администрация, ДАИ, общините и училищата, ще предприемат мерки, за да отбележат на 16-ти ноември Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия и да спомогнат да бъдат намалени жертвите, това заяви на брифинг началникът на КАТ-Благоевград Димо Чобанов.

Той уточни, че ще бъдат проведени срещи с директорите на всички учебни заведения с цел да се организират разговори с деца, които да са насочени към превенция на произшествията.

ОД на МВР - Благоевград ще подготви и организира специализирана полицейска операция (СПО) на територията на цялата дирекция именно с тази цел.

На днешния брифинг началникът съобщи и броя на тежките инциденти по пътищата в Югозападна България, които са 249. При катастрофи са загинали 23 души, а 328 са ранените. Димо Чобанов направи съпоставка с миналата година, която определено не беше обнадеждаваща. За сравнение инцидентите тогава са били с 60 по-малко, а ранените също са с 76 по-малко. За разлика от тях има един загинал повече. Сред основните причини за тежки инциденти на пътя началникът на КАТ посочи превишената скорост и неправилните маневри. При проведените СПО на територията, обслужвана от ОД на МВР-Благоевград са регистрирани цели 3 635 нарушения на скоростта. Димо Чобанов не пропусна да отбележи и факта, че броят на регистрираните случаи на шофиране след употреба на алкохол, не са никак малко.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов