Избрани Новини

12 години лишаване от свобода за зверско убийство на приятел

Незиров е осъден за извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс

12 години зад решетките постанови Окръжният съд в Благоевград за добилия скандална известност в родното си село Кочан и Гоцеделчевския регион - Дафин Незиров.

Магистратите признаха Незиров за виновен в това, че на 15-и срещу 16-и октомври 2012 г. около полунощ на ул. "Пролет" в Кочан умишлено е умъртвил 38-годишния си съселянин и приятел Али Шерифов.

Незиров е осъден за извършено престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, поради което му е наложено ефективно наказание лишаване от свобода за срок от 12 години при първоначален строг режим.

Въпреки че до последно Незиров не призна вината си, прокуратурата и съдът доказаха по категоричен начин, че именно той е убиецът на Али Шерифов.

Хората от сатовчанското село Кочан и околните населени места, където Дафин Незиров също безчинстваше, вече могат да преодолеят страховете си и да си отдъхнат.

Дафин Незиров бе задържан за убийството на Шерифов на 17-и октомври 2012 г. Мъртвото тяло на убития мъж бе намерено близо до площада в селото в нощните часове предния ден, пише "Инфомрежа". След петдневен престой в следствения арест Окръжната прокуратура тогава му наложи 12 000 лева гаранция.

Въпреки немалката сума, Незиров изненада и жителите на Кочан, и магистратите, като набързо събра парите от двете си дъщери, които от дълги години работят в чужбина, и така излезе на свобода.

След кървавия инцидент в селото открито се заговори, че между двамата мъже е имало сексуална връзка, като Незиров многократно насилвал Шерифов. Именно в това се криела причината за последвалото убийство.

Съдът е доказал всички подробности по случая, както и това, че Дафин Незиров е посегнал на интимния си партньор, за да не излязат наяве сексуалните му набеди, с което Шерифов го заплашвал неведнъж.

Основание разследващите да твърдят до последно, че именно Незиров е фактическият убиец на Шерифов им дали и провалените му резултати пред детектора на лъжата. 

Криминалистите още тогава бяха категорични, че при сбиването между двамата мъже, станало вечерта преди убийството, е имало свидетели, някои от които по-късно се престрашили да свидетелстват.

В хода на разследването, което започна веднага след направената аутопсия, часове след като бе открит трупът, и заключенията на патоанатома, че Али не е починал от естествена смърт, селото бе взривено от недоволство и местните настояваха селският побойник Дафин Незиров да бъде арестуван и да понесе отговорност за деянието си.

ДНК експертизата също е показала по безспорен начин, че той е извършителят на грозното убийство в Кочан преди две години.

Незиров е осъждан няколко пъти за побоища, включително и за такива, нанесени на самотника Али Шерифов, който вече не е между живите.

Шерифов е подавал жалби за нанесени му травми от побоищата на Незиров, но в тях не е споменавал за упражняваното спрямо него сексуално насилие.

Година след престъплението в Районната прокуратура в Гоце Делчев срещу обвиняемия Незиров постъпиха четири жалби от самотни мъже в Кочан за хомосексуални блудствени действия.

Тъй като не бяха предоставени достатъчно доказателства, задържаният за втори път Незиров бе освободен отново под парична гаранция от 2 000 лева.

"Няма годни доказателства за насилствено полово проникване. Нито един от четиримата потърпевши не е представил медицинско свидетелство”, заяви по другото обвинение през 2012 г. съдия Диана Узунова.

Някои от пострадалите обаче се оплакаха, че били не само сексуално насилствани от задържания, но и физически малтретирани.

Срещу Незиров има още няколко висящи дела.

Ефективната присъда от 12 години затвор, наложена на Незиров, е влязла в сила и той вече е прибран на топло за изтърпяване на наказанието.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов