Избрани Новини

Концерт под надслов "Флейтата - вечната вдъхновителка"

Проф. Лидия Ошавкова - флейта, Весела Лалова - флейта и Десислава Щерева - пиано ще изнесат концерт

Днес от 18.30 часа в  Художествена галерия проф. Лидия Ошавкова - флейта, Весела Лалова - флейта, Десислава Щерева - пиано ще изнесат концерт от камерна музика под мотото: "Флейтата - вечната вдъхновителка", съобщава dariknews. Това е третият концерт от сезон 2014/2015, организиран от МС "Марин Големинов" Кюстендил.
Проф. Лидия Ошавкова е възпитаник на френската флейтова школа, изтъкнат солист по нашите и световни сцени, свирила е в големите зали "Бунка Кайкан" в Токио, залата на Берлинската филхармония, "Scuola Grande di San Rocco" във Венеция, член е на Италианската флейтова академия "Flutissimo", постоянен гост-професор в Гърция, Турция, Корея, Япония, Германия, Франция. Солирала е на едни от най-известните симфонични оркестри в света. Има записи на CD в "Гега Ню" София, "Дивертименто" Виена, "Конкорд" САЩ.
С голям успех на европейските сцени се представя и другата флейтистка Весела Лалева, която е възпитаничка на НМА "П. Владигеров". Нейната сила е в камерната музика. Има редица престижни награди от конкурси и фестивали. Нейната известност в Белгия, Франция, Германия, Австрия, Италия е впечатляваща.
Пианистката Десислава Щерева е ново голямо явление в българския музикален живот. Нейното участие като изпълнител на камерна музика, а също така и като солиращ артист се отличава с прецизтност, култура, темперамент, красота на тона и оригинална интерпретация. В оригиналния проект "Флейтата - вечната вдъхновителка" триото Ошавкова-Лалова-Щерева постига изумителен синхрон и умение да пропътува красиво и с лекота пътя от барока до съвремието.
Несъмнено, този концерт ще бъде чудесен предколеден подарък за кюстендилската публика.
Билетите са в продажба от 10 ноември 2014 г. и могат да се закупуват от офиса на МС "М. Големинов" на ул. „Пауталия" 5 от 11.00 до 13.00 и от 16.00 до 18.00 часа и в Художествената галерия в деня на концерта. Цени от 5 до 10 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов