Избрани Новини

120 филма от пет континента на Банско филм фест

Атрактивни предложения на фестивала - изкуствена катерачна стена и вход свободен за всички прожекции

И тази година организаторите на Международния фестивал на планинарския филм Банско филм фест няма да пропуснат да изненадат гостите на филмовото събитие.

Изкуствена катерачна стена и вход свободен за всички прожекции са само част от предложенията на тазгодишното издание на фестивала. За почитателите на планинарските филми ще бъдат организирани още презентации, изложби, партита и дори срещи с някои от култовите имена в световния алпинизъм.

Специално за 14 - ото издание на фестивала Банско филм фест в курортния град ще пристигнат Боян Петров, който е първият български алпинист, изкачил връх К - 2 в Алпите. Сред останалите световноизвестни имена са тези на колегите му Навес Мерои и Робано Бенет от Италия, Ричард Паркс от Великобритания, Давид Гьотлер от Германия.

Любителите на адреналина и екстремните спортове ще могат да се запознаят и с най - екстремната жена в света – Жералдин Фаснахт от Швейцария. В родния курорт ще гостуват още Хуан Менендес Гранадос от Испания, метеорологът Карл Грабъл от Австрия, младата надежда на полския алпинизъм Александра Джик и Дамиано Ленци от Италия.

Филмовата селекция на тазгодишното издание на фестивала, което ще се проведе от 25 до 30 ноември в Банско, е изключително богата. В рамките на форума ще бъдат представени 120 филма от 28 страни и 5 континента.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов