Избрани Новини

Общински служители почетоха празника на Дома за възрастни хора в Падеж

Община Благоевград ще продължи с качествената си грижа за домуващите

С мило тържество Домът за възрастни хора с деменция в с. Падеш отбеляза патронния си празник, посветен на Свети Мина, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Да уважат потребителите на дома и персонала, който се грижи за тях, в социалното заведение дойдоха зам. - кметът по хуманитарните дейности Валери Смиленов, секретарят на Община Благоевград София Янчева, директорът на Комплекса за социални услуги за стари хора Милена Донева и директорът на Комплекса за социални услуги за деца Христо Христов.

Ръководителят на дома "Свети Мина" в Падеш  Искра Младенова  приемаше топлите поздравления от гостите.

Валери Смиленов поздрави възрастните хора и обслужващия персонал, като ги увери, че община Благоевград ще продължи да осигурява качествена и добра грижа за всички тях. Зам. - кметът поднесе поздравителен адрес от името на кмета на община Благоевград д - р Атанас Камбитов. Освен цветя и поздрави, домът получи от общинското ръководство глюкомери и консумативи за тях, след като стана ясно, че възрастните хора имат нужда именно от тях.

Празничната програма  включваше изпълнения на деца от Центъра по изкуствата от класа по народно пеене и тамбура, стихове на Яворов, рецитирани от ученици към ОДК с ръководител Илия Ласин, и приказен сюжет, поднесен от студенти от класа по театрално майсторство.

За потребителите на дома беше предвиден и празничен обяд с традиционната курбан - чорба и погача за здраве и благоденствие на всички.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов