Избрани Новини

Областният управител с награда – плакет от MOVE Week, СОУ в Кочан и начално училище в Банско с призови места

Новините

13-11-2014, 09:51

Снимка:

Областна администрация - Благоевград

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Крайният срок за узаконяване на незаконните строежи в Благоевград наближава

"Музика на струните” ще звучи в Благоевград

Областният управител Димитър Димитров беше удостоен с плакет за „Най-активна областна администрация за 2014г.“ в рамките на MOVE Week – Европейска седмица на физическата активност и спорта. Областна администрация Благоевград е единствената областна администрация в страната, която стана агент на движението и организира собствено събитие по време на MOVE Week - "Разходка нагоре по стълбите 2014". Благоевградска област печели приза и с най-много на брой индивидуално включили се учебни заведения в различни спортни мероприятия – 11. В тях са взели участие 3000 ученика в 18 организирани събития. 
Сред призьорите са СОУ „Христо Смирненски“ с. Кочан с директор Гълъб Чаушев, класирани на I място, които получиха почетна грамота и парична награда и НУ “ Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско, представлявано от главния учител Евгения Тренчева, класирани на II място, които също получиха почетна грамота и парична награда, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Благоевград.

Благодаря за отличието на организаторите на мероприятието от българска страна „БГ Бъди активен“ и европейския координатор на MOVE Week – г-жа Ласка Ненова. Надявам се бройката на участниците в MOVE Week – Европейска седмица на физическата активност и спорта през 2015 година да раздвижи още повече българи, каза Димитър Димитров.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов