Избрани Новини

Студент от Симитли с представяне на Студентска конференция -"Средновековието - 15 века "тъмнина"

Община Симитли получи покана за Студентска конференция "Средновековието - 15 века "тъмнина" (ІV-ХVІІІ в.)" в памет на Жак льо Гоф

Представител на общината ще бъде студентът от Симитли Кристиян Ковачев,който ще се представи с темата  „Начало, развитие и крах на Крупнишката епископия”. Кристиян е студент по История в ЮЗУ „Неофит Рилски” и не еднократно показва прекрасен ум и заинтересованост по историческите теми. Историята на Симитли е по негова преработка и е разказана много коректно исторически, пише simitli.info. Жак Льо Гоф е един от най-ярките представители на Школата „Анали“.Първи директор на Висшето училище по социални науки Научен консултант е на филма „Името на розата“, екранизация на едноименния роман на Умберто Еко. Умира на 1 април 2014 г. в Париж. Агностикът Льо Гоф заема неутрална позиция между религиозната апология и атеистичната критика на Средните векове. Той е привърженик на концепцията за Средновековието като особена цивилизация, различаваща се както от Античната, така и от Модерната. Негови книги са „Търговци и банкери през Средновековието”, „Въображаемият свят на Средновековието”, „Жак Льо Гоф. Цивилизацията на средновековния Запад” и много други.

Конференцията ще се проведе на 14 ноември 2014г. в заседателната зала на Регионалния исторически музей- Благоевград от 11 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов