Избрани Новини

Подгответе колите си! КАТ започва акция "Зима"

Крими

17-11-2014, 08:50

Снимка:

bnr.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Слагайте зимните гуми, проверете чистачките, аптечката

Акция „Зима” започват от днес пътните полицаи в цялата страна. Шофьорите, чиито автомобили не са подготвени за зимата, ще бъдат глобявани. 

Служителите на КАТ ще спират 10-15 коли наведнъж и ще проверяват за изправни светлини, чистачки и гуми. 

В закона няма изискване за задължително поставяне на зимни гуми, но униформените ще проверяват дълбочината на протекторите на зимните гуми, която трябва да бъде минимум 2 мм.

В името на безопасното придвижване по пътя трябва вече да сме сложили зимните гуми, да сме проверили фаровете, антифриза и течността за чистачките. До края на месеца катаджиите ще следят за грайфера на гумите, аптечки, работи ли парното и има ли най-нужното за дълъг път през зимата – вериги, топли ръкавици, резервна гума и триъгълник.

В рамките на акция “Зима” са включени две кампании за подобряване на пътно-транспортната ситуация в страната. 

Акцията „Безопасно шофиране през зимата“ започна на 3 ноември и ще продължи до края на месеца. В рамките на кампанията дейността на полицейските служители е насочена към превенция и предоставяне на практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия.

През втория етап на кампанията, от днес до 30 ноември, предстои провеждането на полицейски операции, в това число и по метода  „широкообхватен контрол“ вкл. на техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи.

Специализираните полицейски операции ще се извършват на подходящи места край пътя, като ще се извършват проверки с уредите за регулиране на фаровете, уточняват от ГД „Охранителна полиция“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов