Избрани Новини

88-годишна баба намери смъртта си заради нощна лампа

Всичко станало, докато възрастната жена спала

Нощна лампа стана причината за смъртта на 88-годишната баба Севда от Кюстендил, след като уредът падна върху постелките на възрастната жена и предизвика пожар, пише вестник „Вяра“. Баба Севда живяла в постройка тип „лятна кухня” в двора на голяма къща в кв. „Могилата” на ул. „Спартак” №26. 88-годишната жена се удушила от пламъците, предизвикани от инцидента. Всичко станало, докато възрастната жена спала. Тя се задушила още в съня си.

„Севда не живееше сама. За нея се грижеше синът й. Наскоро претърпя инсулт, той й докара склероза. Учудихме се защо хвърчат линейки и пожарни по нашата улица. Видях, че спират до нас и много се изплаших. Излязох да видя какво става. После разбрах за трагедията – баба Севда починала”, казва съседка.

Синът на Севда видял през прозореца пушеците в двора. Грабнал я, но вече било късно. Изнесъл я е на ръце и след това е сигнализирал на телефон 112. При пристигането на екипа ни пожарът беше угасен, а трупът закаран в моргата на кюстендилската болница. „Причината за смъртта е задушаване”, коментираха и медици.

„Лоша работа, такъв нелеп инцидент. Явно лампата, причинила пожара, е от тези, на които им викат аплици. Не е била застопорена добре за стената и някое винтче се е отвъртяло. Не е имало начин как да усети какво става, тъй като е спала. Всичко беше опушено. Ще трябва ремонт, но това е най-малкото, след като жената си е отишла”, добавя съседката Анка Кирилова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов