Избрани Новини

В Разлог са готови за зимата

Община Разлог е подготвена за зимния сезон

На територията на община Разлог има избрани 6 фирми за снегопочистване и опесъчаване на Разлог и селата Баня, Бачево, Годлево, Горно Драглище, Долно Драглище, Добърско и Елешница. Фирмите ще работят през целия зимен сезон, така че улиците и общинските пътища да бъдат почистени до асфалт. За поредна година ще се заплаща за реално свършена работа и осигурена проходимост на улиците при зимни условия

Ще бъде извършван постоянен контрол върху снегопочистващите фирми.  Първо ще се почистват главните улици и общински пътища, които са най-натоварени и едва след това ще се почистват по-малките улици, информират от пресцентъра на общината.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев утвърди и План за защита при бедствия. Ежегодно преди зимният сезон всяка година планът се актуализира и се одобрява от кмета. Общинският план за действие при бедствия има 4 раздела, включващ план за действия при земетресение, наводнение, радиационна авария и план за действие при снегонавяване, овледяване и поледици. Основната актуализация през тази година обхваща именно планът за действие при снегонавяване, овледяване и поледици, който включва разполагане на техника на територията на общината. В готовност за действие са 20 машини при създаване на бедствена ситуация през зимата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)