Избрани Новини

Полицаи и еколози тарашат Руския пазар за кардарини и елхови скатии

Крими

17-11-2014, 17:00

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Птиците са защитен вид и затова има издадени актове на нарушителите

Eксперти от РИОСВ - Пловдив съвместно с III РПУ на МВР - Пловдив извършиха проверка във връзка с незаконна търговия на защитени видове птици на Руския пазар на 16 ноември 2014 г.

Съставени са 3 акта на нарушители, които предлагат за продажба взети от природата екземпляри. Конфискувани са 45 кардарини, 7 конопарчета и 16 елхови скатии заедно с клетките. Всички птици са пуснати на свобода в околностите на Пловдив.

Съставени са 3 акта на нарушителите. Глобите са в размер до 5 хиляди лева, като допълнително на всеки брой защитен вид се налага санкция от 40 лева.

Според Закона за биологичното разнообразие се забранява улавянето и убиването на защитени птици, преследването и обезпокояването им, особено в периодите на размножаване; унищожаването или вземането на яйца, както и разрушаването или преместването на гнезда; притежанието, отглеждането, пренасянето и търговията с тях, а също - препарирането, притежанието, пренасянето и износа им извън граница.

Проверките на експертите от РИОСВ - Пловдив ще продължат както на Руския пазар, така и в околностите на града, където се извършва незаконен улов на защитени видове птици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов