Избрани Новини

И КОНПИ погна Николай Христов

Подсъдим е по делото за корупция заедно с общински служители в Шумен

Шуменският окръжен съд образува дело по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Николай Христов и срещу Вилдан Руфатова - жената, с която съжителства.

Радио Шумен припомня, че Николай Христов е подсъдим по делото за корупция заедно с общинските служители Данаил Данчев и Сергей Методиев. Христов е обвинен и в данъчни престъпления. От Комисията са отправили искане за отнемане в полза на държавата на имущество на обща стойност 357 750,59 лв. В тази сума се включват приходи от продадени дялове от фирми и продажба на автомобили, постъпили суми от трети лица с недоказан произход, както и сумата от 7000 лв., представляваща предложена и предадена облага на длъжностно лице от община Шумен – Данаил Данчев – директор на дирекция „Европейски проекти“ в община Шумен.

Шуменският окръжен съд указва на заинтересованите лица, чрез Държавен вестник, че могат да предявят своите претенции върху описаните суми най-късно в първото заседание по делото, насрочено за 15.01.2015 г. от 14 ч.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов