Избрани Новини

15 000 туристи пълнят хотелите в Банско през декември

Всички хотелиери и стопани на къщи за гости са стегнали базите и са готови да посрещат клиенти

Над 15 000 гости очакват в курорта Банско за декемврийските празници.

Почти е запълнена легловата база в Банско за предстоящите коледни и новогодишни празници. Все още свободни места има за студентския празник 8-ми декември. Това съобщи Мариана Спасова председател на Туристическата асоциация в курорта.

„Резервациите вървят нормално. За Нова година и Коледа почти е запълнена легловата база, но все още има достатъчно места за резервации. Има доста изгодни пакети, също и за 8-ми декември.”, каза още Мариана Спасова, цитирана от е-79.com. Заради многото почивни дни пакетите в хотелите са най-често от 4 и 5 нощувки. 

 „Цените са от 400 лв. за 5-дневна почивка в 3-звезден хотел и малко по-високи за 4-звездните хотели. Това включва нощувка, закуска плюс празничната вечеря с програма.”, уточни Спасова. 

В курорта очакват освен много българи и гости от съседните балкански държави, както и от скандинавските страни, Великобритания, Русия и Украйна.

„Най-очаквани са новите гости от Турция като се надяваме да имаме повече гости от там.”, завърши председателят на Туристическата асоциация на Банско.

В курорта се молят за дълга снежна зима, която със сигурност ще доведе още повече туристи в зимната столица на Балканите. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов