Избрани Новини

Трима банскалии на съд за отвличане на пастир

Екшъни в стил американски каубойски уестърн в Банско

Трима банскалии ще бъдат съдени за отвличане и противозаконно лишаване от свобода на пастир. Георги Кехайов - Фифи, Атанас Георгиев и Костадин Захов са обвинени за екшън в стил американски каубойски устърн, който се разиграл през лятото на 2010 г. Владо Кехайов - Фифи, който имал животновъдна ферма, се оплакал на сина си Георги, че му крадат животни и се съмнявал, че в това може да има пръст някой от неговите чобани, съобщава struma.bg.

Георги, който по това време минавал за "дясната ръка" на лихваря Васил Донев - Доневио, лично се заел с разследването. На 11 август заедно с двама негови приятели проследили заподозрения пастир Димитър Узунов, който бил с животните на паша. Тримата "частни детективи" видели, че носи нещо в ръцете си, и решили да действат. Излезли от пусията и започнали да налагат пастира, след което го качили в тяхната кола и откарали до фермата. Там му хвърлили още един здрав бой, заключили го с белезници за металната врата и си тръгнали. След около час обаче окованият овчар успял да се освободи от белезниците, извадил от джоба си мобилния си телефон и се обадил в полицията. Пристигналите на място ченгета го заварили вече свободен и тръгнали да търсят похитителите.

След 4 - годишно разследване тримата банскалии са подведени под наказателна отговорност за отвличането и отнемането на свободата за 1 час на Димитър Узунов. Наблюдаващият прокурор Весела Стоилова внесе обвинителния акт вчера в Окръжен съд - Благоевград, където предстои да се определи съдия и дата за насрочване на първото заседание. Георги Кехайов - Фифи е пребит жестоко през януари 2013 г. от хора на граватиращия около братята Иван и Йордан Еринини - Джипсовете Георги Русков. Биячите го смилат от бой и му трошат челюстта. Георги Кехайов е приет в "Пирогов", но след като се възстановява, решава да си отмъсти.

Във вендетата през септември 2013 г. участват той, брат му Атанас и баща му Владимир. Тримата нападат на излизане от фитнес залата на ул."Мозговица" Георги Русков и се започва брутален уличен бой с щанги и тояги. Георги Русков грабва от аудито си сабя и зверски нарязва по лицето 53 - годишния Владимир Кехайов - Фифи. Атанас Кехайов -  Малкия Фифи пада в несвяст след удар в главата с щанга, нанесен му от Лъчезар Атанасов, който се притича на помощ на Георги Русков. Баща и син Кехайови са транспортирани в "Пирогов", а другият брат Георги тогава се отървава с окървавена глава и комоцио. Здравенякът Георги Русков, развъртял сабята, е арестуван и обвинен за причиняване на тежка телесна повреда на Владимир Кехайов, а аверът му Лъчезар Атанасов обвинен за нараняването на Георги Кехайов. След 2 месеца и половина зад решетките Георги Русков бе освободен от съда под парична гаранция от 5000 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов