Избрани Новини

Намалиха присъдата на похитителя изнасилвач Тансел

Осъждан е неколкократно и като непълнолетен

Апелативният със във Варна намали от 25 на 20 години присъдата на бившия затворник Тансел Хасан, който през февруари отвлече две момичета от Добрич и изнасили многократно едното. Освен това, той преби мъж, за да го ограби, пише topnovini.bg.

С решение на Окръжния съд в Добрич Тансел бе е признат за виновен в отвличането и изнасилването на 18-годишната Александра Жекова, както и в похищението на Йоана Бакърджиева от Добрич. Освен това, той е осъден и за грабежи, както от момичетата, така и от мъж от Добрич, когото пребил.

Похитителят е осъден и за изнасилването на Александра. Той я е насилил общо седем пъти в периода от 2 часа на 9 февруари до 12 часа на 12 февруари. При това е използвал сила и заплахи. Йоанна е заплашвал, че ще я изнасили.

Присъдата, която му наложи Окръжният съд в Добрич, бе доживотен затвор, но, тъй като делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като престъпникът направи самопризнания, наказанието му бе намалено на 25 години затвор. Той бе осъден да заплати на Александра, която отвлече и многократно изнасили, 20 000 лева обезщетение за неимуществени вреди, а на Йоанна – 10 000 лева. На пребития и ограбен мъж той трябва да плати 500 лева.

Обжалването пред Апелативния съд е от служебния защитник на похитителя, според когото присъдата е несправедлива.

Тансел е осъждан неколкократно като непълнолетен, а след това и като пълнолетен. Излязъл от затвора във Варна малко преди да извърши отвличанията.

Решението на Апелативния съд може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов