Избрани Новини

Търси се! Рекордна заплата от 6800 лева обяви пловдивска фирма

Животът

20-11-2014, 14:57

Снимка:

zarata.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мястото е за ръководител маркетинг и продажби

Рекордна заплата от над 6800 лева обяви в Пловдив чрез Бюрото по труда местен работодател. Позицията, за която се предлага високото трудово възнаграждение, е в сферата на продажбите.

Точно 6803 лева дава работодател за длъжността "Ръководител по продажби, маркетинг и развойна дейност", съобщи БНТ.

"Тези високи нива на заплащане се отнасят до свободни работни места на големи мултифункционални компании, които търсят специалисти от България за работа онлайн със специални критерии", обясни Мария Георгиева - директор Регионална служба по заетостта - Пловдив.
Сред изискванията, на които e необходимо да отговаря кандидатът, са задължително поне 3 чужди езика. Обявата, разбира се, е изключение за Пловдив.
Стефка Гилева, която е по професия готвач, от година е безработна. Работела в малко заведение, което фалирало и се наложило да бъде съкратена. Научава от екипа на БНТ за рекордно високата заплата. Смята, че обявата е нереална. Тя сподели, че за 4-часов работен ден е взимала 380 лева.
Далеч по-ниски са заплатите, които се предлагат на пазара на труда в Пловдив за други професии. Възнаграждение за медицински сестри и акушери например е 480 лева, за лекар - 900 лева, а за финансови специалисти - 600 лева.
В момента в Пловдивско търсят най-много се търсят чистачи, общи работници и пакетировачи. За хората с висше образование работа има като учители, инженери, софтуерни специалисти и медицински кадри.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов