Избрани Новини

Кметът обсъди с делегация от Китай възможности за бъдещи инвестиционни проекти

Както повелява българската традиция, делегацията бе посрещната в община Благоевград с погача и мед, хлебчета с лимец и с орехов ликьор

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов обсъди с делегация от китайската община Шънян възможности за бъдещи съвместни инвестиционни проекти. „Целта на общинското ръководство е да привлече чуждестранни инвестиции в града, което не само ще доведе до развитие на икономиката, но и ще открие много нови работни места”, каза д-р Камбитов.

Както повелява българската традиция, делегацията бе посрещната в община Благоевград с погача и мед,  хлебчета с лимец и с орехов ликьор.

Председателят на Комитета на община Шънян към Китайската народна политическа консултативна конференция Цзян Хонг обясни интереса на делегацията към Благоевград с доброто му геополитическо положение на на  Балканите, като постави акцент върху земеделието. Гостите проявиха изключителен интерес към 3-те важни стратегически проекта за Благоевград, представени от д-р Камбитов, информират от пресцентъра на общината.

Благоевградският кмет бе поканен да посети  Шънян заедно с екипа си, където да продължат обсъждането на бъдещи съвместни проекти.

Освен общински експерти и представители на бизнеса, кметът Камбитов обеща при визитата си в Китай да включи и изпълнители от ансамбъл „Пирин”.

„Гледали сме ансамбъла само по телевизията, за нас ще бъде чест те да запеят и заиграят ваши традиционни хора на наша земя”, заяви председателят на Комитета на община Шънян към Китайската народна политическа консултативна конференция Цзян Хонг.

На срещата присъстваха експерти от двете страни в областта на външната търговия, икономическото сътрудничество и финансите.

След края на срещата кметът Камбитов посети заедно с делегацията от Китай празника на Военно формирование 26 400, където гостите имаха възможност да се  насладят на програмата, подготвена от домакините. Специални благодарности към кмета д-р Камбитов отправи командирът на формированието подполковник Иван Иванов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)