Избрани Новини

Бащата на 22-годишния Раид Шемери: Той не е починал от инфаркт!

Майката на Раид - Маргарита, е болна от рак и новината я съсипва тотално, тя е в болница и не може да се съвземе след погребението

Бащата на открития мъртъв в Благоевград бургаски спортист Раид Ел Шемери – Ала Ел Шемери, настоява ДАНС, МВР, главният прокурор Сотир Цацаров да разследват и да излязат с истината за смъртта на сина му, пише flagman.bg. 

"Животът ми свърши, но ще търся докрай този, който се подигра със сина ми. Ако виновникът реагира срещу мен - трябва да знае, че всеки документ има копие и е у хора, които ще продължат да търсят истината", каза бащата Ел Шемери. Неговата мисия вече е да открие кой причини смъртта на Раид.

22-годишният каратист беше намерен мъртъв след празненство по случай рождения ден на сина на собственика на хотел „Луксор” в Благоевград – Любомир. Семейството е в шок от трагедията, защото никога Раид не е злоупотребявал с алкохол, анаболи, наркотици и първоначалната информация, че до него са намерени стероиди, както и бутилка вино, звучи за близките му абсурдно.

Майката на Раид - Маргарита, е болна от рак и новината я съсипва тотално, тя е в болница и не може да се съвземе след погребението. Бащата е виден и уважаван общественик на иракската общност - не само в Бургас, но и в България. Живее в Бургас повече от 35 години, завършил е Университет "Проф. Асен Златаров" и се чувства българин, част от нашата нация.

Ел Шемери е категоричен, че е извършено престъпление и виновникът трябва да бъде открит. Според него случаят трябва да се поеме от Националната следствена служба, защото има много въпросителни. За съдействие той потърси Флагман.бг като трудно  сдържаше сълзите си.

„При първата си среща с разследващите и със съдебния лекар в Благоевград бяхме потресени от техните версии. Знаех, че това, което ни говореха не е истина, но не можех да реагирам. Не повторихме аутопсията, защото решихме да не мъчим детето ни и да го режат отново, достатъчно тежко беше всичко. Категоричен съм обаче – Раид беше здрав и не е починал от повръщане, задушаване и инфаркт. Той е отровен!”, смята бащата.

Ел Шемери събира факти и документи, той е убеден, че смъртта на сина му не е случайна.

„Извършено е престъпление”,  смята бащата. Мнението му е въз основа на многобройните данни и разкази на очевидци, от серия на необясними случки като мистериозното изчезване на профила на Раид във Фейсбук. В него младият каратист е публикувал снимка от същата вечер, в 1,28 часа след полунощ, на която ясно се виждало, че той е в перфектно състояние и няма дори и сянка от опиянение. В празничната вечер, момчето обаче излязло да пуши с момиче, което е било част от компанията и бащата предполага, че именно в този момент се е случило нещо фатално. Той се съмнява, че точно в този период някой е сипал отровно вещество на сина му.

„Изпратил съм писмо чрез Външно министерство и чрез посолството в София до Ирак с искане да се намесят и да искат българските власти да разкрият случая. Ще стигна и до Европейския съюз. Настоявам за истината”, категоричен е Ел Шемери.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)