Избрани Новини

Над 40 студенти се включиха в конкурса за есе, обявен от Даниела Савеклиева

Инициативата е по повод 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените

Над 40 студенти от висшите учебни заведения в Благоевград се включиха в конкурса за есе „Насилието над жените – моето не”, обявен от народния представител от ПП ГЕРБ и областен координатор на партията за област Благоевград Даниела Савеклиева. Инициативата е по повод 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените.
”Изключително съм доволна от големия интерес на младите хора към този обществено значим проблем. Тревожната статистика и мълчанието на институциите и на всеки от нас по тази тема ме провокира да поставя на дневен ред проблема с домашното насилие. Ще продължа да работя в тази посока и като народен представител. А обявеният конкурс за есе ще стане ежегоден, защото младите хора трябва да се ангажират с такива общественозначими каузи, а те могат да дадат и много решения”, коментира Даниела Савеклиева, цитирана от "Фокус".
Предстои есетата да се оценяват от тричленно жури с председател доц. д-р Антони Стоилов - декан на Филологическия факултет към ЮЗУ "Неофит Рилски". Участниците в конкурса ще бъдат допълнително информирани кога ще е церемонията по награждаването на спечелилите конкурса.
Авторите на най-добрите три есета ще получат парични награди. За всички участници поощрителната награда е посещение на Народното събрание. Eвродепутатът Мария Габриел ще награди автора на най-доброто есе с посещение на Европейския парламент в Брюксел.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)