Избрани Новини

Плевенска връзка в схема за източване на гориво от БДЖ

Задържаха служители на БДЖ за кражба на гориво, сред тях и машинист от Опанец

Горнооряховски криминалисти са заловили на местопрестъплението организирана група, която краде дизелово гориво от локомотив на гарата. Случаят се е разиграл в късния следобед на 20 ноември.

При специализирана полицейска операция в района на ПГ "Д-р Асен Златаров" в железничарския град униформени служители забелязали лек автомобил "Фолксваген Шаран", който внезапно се насочил към гориста местност  в района на училището и в близост до жп линия. От него слезли двама мъже, които извадили от багажника туби, натоварили ги в приближаващ дизелов локомотив, след което те също се качили в него и потеглили.

Незабавно в полицейското управление са сформирани екипи, които предприели заградителни мероприятия. В 16,40 ч. на ул "Св. Княз Борис Първи" в близост до жп прелез за проверка е спрян същия автомобил, управляван от 38-годишният Д. Д. от Горна Оряховица и пътник 39-годишният Т. Х. от старата столица - и двамата неизвестни до момента на полицията.

При проверка в багажното отделение на автомобила униформените установили пет пластмасови туби, с вместимост от по 35 литра, пълни с дизелово гориво и два маркуча. Извършен е оглед на автомобила, след което бил иззет. Мъжете са задържани с полицейски мерки за 24 часа.

По същото време на коловоз на гара Горна Оряховица в локомотив са установени 40-годишният С. С. от плевенското село Опанец, машинист на локомотива и 39-годишният С. С. от Севлиево, помощник машинист, двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

В качеството на свидетели са разпитани началникът на влака и двамата маневрист-стрелочници. По случая в РУ – Г. Оряховица е започнато досъдебно производство за кражба. Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава, съобщават от полицията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов