Избрани Новини

Успех за петричката гимназия "Проф. д-р Асен Златаров"

Учениците генерираха екологична бизнес-идея

Успешно бе участието на учениците от ПГИТ ”Проф.д-р Асен Златаров” в иновационния лагер, който се проведе на 21.11 в рамките на Световната седмица по предприемачество, информира. Заедно с връстници от професионалните гимназии от Сандански, Гоце Делчев и Разлог те решаваха казус, свързан с генерирането на екологична бизнес-идея.

Това заяви днес за Struma.com инж. Светла Данаилова, директор на елитната гимназия в Петрич. Младите предприемачи показаха, че зелените идеи могат да бъдат не само допълнение, но и истинската същност на един бизнес. Журито с председател ръководителя на Бизнес -инкубатор град Гоце Делчев бе впечатлено от креативността на учениците и способността им в рамките на 2 часа в напълно непознатите екипи да се справят със задачата и да я презентират по възможно най-атрактивния начин. На първо място бе класирана идеята на екипа, в който участваше Величка Карагьозова, ученичка от 12 ”б” клас, специалност Икономика и мениджмънт.

Те получиха покана през следващата година да участват в иновационния лагер, организиран от Бизнес - инкубатор град Гоце Делчев, който ще се проведе съвместно с участници от Р Македония. На второ място се класира отборът на Любка Георгиева, а на трето – екипът на Мария Пецанова. Достойно се представиха и останалите участници в иновационния лагер от ПГИТ: Богдан Александров, Лили Драгнева, Илияна Илиева, Симона Ищова. Златаровци приеха едно голямо предизвикателство да участват в тази инициатива. Положителните емоции в края на състезанието са достатъчно вдъхновяващи и те са убедени,че ще свържат бъдещите си житейски планове, именно с предприемачеството.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)