Избрани Новини

Автокрадец - овчар разиграва полиция и прокуратура

Краде автомобили и ги зарязва. Ограбените - в шок!

Иван С., когото полицията в Пиринско арестува след всяка кражба, но незнайно защо излиза на свобода, отново се издъни, откриха го с краден автомобил в Сандански, съобщава struma.com.

За пореден път тази нощ бившият овчар от петричкото село Самуилово Иван С. се разходи с крадена от Симитли кола и бе задържан в Сандански. Иван стана редовен обитател на полицейската клетка за 24 часа, но в последствие получаваше свободата си от прокуратурата. Само са 1 месец това е 5 - тият автомобил, който бившият овчар, изнесъл се да живее и работи в симитлийското село Полето, открадна.

Серията кражби започна пред октомври, когато задигна две коли от Симитли и Полето. Автомобилите бързо бяха намерени след пълна мобилизация на ченгетата. Разкриха крадеца и го задържаха. След като бе освободен, няколко дни по - късно навръх църковния празник Архангел Михаил Иван отново се издъни. Той задигна два автомобила, единият от който изоставил край Разлог, а другият, собственост на мъж от село Черниче, бе намерен в Симитли. Краден автомобил ченгетата откриха и в гаража му в село Полето. Отново бе разобличен и арестуван. И пак освободен. До снощи, когато отново разплака семейство в Симитли, които, връщайки се от гости при приятели забелязали, че автомобилът им е откраднат и вдигнали на крак полицията.

Въпросът е докога един овчар ще разиграва органите на реда и защо законът не се прилага с пълна сила върху него. Независимо, че изоставя колите и те са открити невредими, шокът, които преживяват собствениците им е голям, а и Иван доказа, че е сериен автокрадец и няма да спре да се "забавлява" с гражданите, които ограбва и институциите, които го пускат на свобода.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов