Избрани Новини

Градски автобус хлопна врати пред очите на дете, майката спря рейса

Инцидентът се разиграл на спирката на Джамията в Благоевград пред очите на препълнения рейс

Градски автобус по линия на „двойката” в Благоевград хлопнал врати пред лицето на майка и потеглил с изпадналата в паника 8-годишна дъщеричка.

Шофьорът затворил задната врата, явно без да погледне има ли още пътници да се качват, и потеглил. Писъците на жената, останала на спирката: „Детето ми! Детето ми!“, се смесили с викове отвътре: „Мамо! Мамо!“.
„Опитах се с ръкомахане към страничното огледало да привлека вниманието на шофьора, дали ме видя, дали хората вътре в автобуса му извикаха да спре, не знам, бях в шок”, още не може да преживее ада на случилото се детската учителка Галя Дамбова, съобщава struma.bg.

„Контрольорката ми отвори вратата и още докато се качвах и с поглед търсех детето, не сдържах гнева си срещу безотговорността на шофьора. Вместо съчувствие и извинение обаче получих в отговор обиди, викове и унижение пред останалите пътници. Кондукторката се заричаше, че на спирката нямало никого и едва ли не си измислям. Млъкнах, бях толкова ужасена и уплашено от всичко, което ни се случи. Слязохме на спирката при ЗМК, краката едва ме държаха, докато се приберем с детето”, разказва Дамбова.

Тя запомнила само част от регистрационния номер на автобуса Е 6049. Подала оплакване до дежурния диспечер по телефона веднага. След половин час й позвънял управителят Петър Демерджиев. „Благодарна съм му, човекът ме изслуша, въпреки че не можех да сдържам сълзите си, успокояваше ме и обеща, че инцидентът няма да остане без последствия”, обясни потърпевшата.

Два дни обаче тя продължава да преживява ужаса от инцидента. „Детето ми каза, че щяло да слезе на следващата спирка, ако рейсът беше продължил без мен, не искам да си представя какво можеше да се случи, дъщеричката ми да се лута в тъмното, а аз да я гоня с такси, без да знам къде е. В ръцете ми беше останала ученическата й раница, в която е и телефонът й, и аз нямаше да мога да й звънна”, разказва ада на всяка майка детската учителка.

„Огласявам всичко с огромно притеснение, защото не съм от активните, жадни да декларират гражданска позиция, нито искам да навредя на някого”, признава Галя Дамбова. „Причината да сигнализирам е други хора да не преживяват този ужас и унижение, на които аз и детето ми бяхме подложени. Единствената ми надежда е шофьорът и контрольорката да станат по-отговорни на работното си място, да уважават пътниците и подобни инциденти да не се повтарят”.

„Очаквам в кабинета си и шофьора, и контрольора в автобуса, за да реша какво да предприема спрямо тях”, заяви управителят на превозваческата фирма П. Демерджиев. „Съжалявам за инцидента, успокоява ме единствено, че няма физически пострадали хора”, каза Петър Дерменджиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)