Избрани Новини

21 995 безработни са регистрирани в Благоевградско през октомври

Това е 14,5% равнище на безработица, което е с 0.3 пункта по-малко от предходния месец

21 995 безработни лица се регистрирани в бюрата по труда в Благоевградска област за месец октомври 2014 г. Запазва се тенденцията по-голямата част от хората, без работа, да са със средно или по-ниско образование.

През октомври на работа са постъпили 1481 души, като 1246 от тях са ползвали посредничеството на бюрата по труда в областта. Общо заявените свободни работни места са 871, като най-много - 641 са от работодатели от частния сектор, а най-малко в в сектор административни и спомагателни дейности - 36.

През предишния месец в бюрата по труда в Благоевградска област са консултирани за професионално развитие и информирани за възможността им за включване в "Европейската гаранция за младежта" - 160 младежи, предаде "Дарик". От вчера до 28 ноември се провежда и Седмица на отворените врати за младежи. Целта е те да получат пълна и достъпна информация за всички услуги, от които биха могли да се възползват – консултиране, професионално ориентиране, мотивиране, посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)