Избрани Новини

Осъдиха условно екстрасенс укрил 22 400 лева данъчни задължения

Крими

25-11-2014, 15:15

Снимка:

Velikotarnovoutrе

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Гадателят е на 4-годишен изпитателен срок

Великотърновският Окръжен съд призна за виновен, в престъпление за укриване на данъци в особено големи размери, 58-годишен мъж от Велико Търново. Обвиняемият е известен екстрасенс, посещаван от десетки вярващи в осъществяването на контакт с преселилите се в отвъдното. Според наши източници за 30 лева магът се свързвал с починалите и влизал в ролята на посредник между тях и клиентите си. Преди години дори се разспространяваше слух, че е развалял магии на примата на българската естрада Лили Иванова.

Гадателят е избегнал установяване и плащане на патентен данък по Закона за местните данъци и такси, като не подал декларация пред Община Велико Търново. Сумата, която 58-годишният мъж укрил е в размер на 22 400 лева. Великотърновецът извършвал престъплението осъществявайки своята биоенерготерапевтична дейност в периода 22.02.2009 г. до 31.10.2012 година.

Магистратите наложиха наказание на магът - 3 години лишаване от свобода, отложено с 4-годишен изпитателен срок. Ако през този период екстрасенсът повтори престъпното си деяние, моментално ще влезе зад решетките. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов