Избрани Новини

Обвиняем поиска от съдия печено пиле и цигари!

Трима бегълци от Доминиканската република, Мали и Уганда осъдени за незаконно преминаване на границата

Обвиняем от Доминиканска Република поиска от съда в Петрич да му предоставят, първо – печено пиле, и като се нахрани, още две цигари. Той заедно с още двама подсъдими от Мали и Уганда подписаха споразумение с прокуратурата в дело за незаконно преминаване на зелена граница в района на с. Кулата. Съдия Божана Манасиева одобри сключеното споразумение с прокуратурата, но не уважи желанието на обвиняемия.

В кулоарите на съда с преводач обвиняемият каза, че печеното пиле го иска, защото такава била религията му. Друго не можело да се яде по това време. Наблюдаващият прокурор го съжали и заяви: "Да ми беше поискал две цигари, щях да му ги дам. А не да прави циркове в съдебна зала!". Той, заедно с още двама от Малта и Уганда, бяха осъдени ефективно на пет месеца затвор. И тримата са с няколко присъди от Свиленградския съд за подобно провинение. Днес от съда в Петрич казаха, че разпитите и воденето на такива дела са заплаха за здравето им.

В повечето случаи бегълците идват от страни, където има регистрирани случаи на ебола. Въпреки, че заразата се предава по полов и кръвен път, за съдиите, прокурорите и всички присъстващи в залата не са взети превантивни мерки срещу заболяването, съобщи struma.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)