Избрани Новини

Пожар причини щети за десетки хиляди лева в Петрич

Охранителната техника не се е задействала

Пожар, избухнал около 4,00 часа сутринта в базата на бизнесмена Димитър Радовски на входа на Петрич откъм град Сандански, причини щети за десетки хиляди лева. Унищожени са компютри, охранителна техника, инкубатор за птици, в огъня са изгорели над 250 пъдпъдъка.

Преди време на територията на базата имаше автокъща. В момента тя е преоборудвана за склад и за отглеждане на птици. Не е ясно как е избухнал пожарът. Базата е включена към СОД. По неизвестни причини охранителната техника не се е задействала. Пазачът на съседна фирма забелязал огъня и веднага сигнализирал. Собственикът Димитър Радовски лично се обадил на телефон 112.

Радовски допреди няколко години държеше супермаркет в квартал "Шарон" в Петрич. На склад в базата му се пазели останалите след затварянето на магазина над 50 камери за видеонаблюдение, компютри, три телевизора, два от които плазмени, професионална техника за почистване и миене на автомобили, чисто нов инкубатор за птици. Всичко това е изгоряло. Спасени са единствено около 150 кокошки носачки, отглеждани в базата.

Точният размер на щетите предстои да бъде изчислен. Причините за възникването на пожара се изясняват, информира struma.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов