Избрани Новини

Поредни два акта на собственици на коне в Дупница

Санкциите са от 100 до 400 лева

Служителите от "Екоотдела" към Община Дупница съставиха нови два акта на собственици на коне, информира zadupnitsa.com. Двете животни са заловени вчера в района на жк."Бистрица" на детската площадка зад бл.51, а сигналът е подаден от жители на квартала. Заловените коне са настаниха временно до установяване на собствениците в бившия стопански двор в село Бистрица. Санкциите са в размер от 100 до 400 лева съгласно Наредбата за отглеждане на домашни животни, птици и пчелни семейства на територията на община Дупница.

Животните ще бъдат регистрирани с името на собственикът си чрез поставяне на чип. Това са поредните два акта, съставени от Екоотдела в рамките на само 10 дни, след като бяха предприети крути мерки по разрешаване проблема с безстопансвеното пускане на коне.

Ако бъде установен свободно движещ се кон без стопанин или пастир, той бива прибиран от Общината. Ако животното в 14 - дневен срок не бъде потърсено, ще бъде обявявано на търг съгласно закона за опазване на селскостопанското имущество, допълват от кметството.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов