Избрани Новини

Българка, осиновена в САЩ, търси родната си майка

19-годишно момиче, родено в България и осиновено в САЩ, се върна в родината си, за да учи и да открие истинската си майка

Минка Дорер е в Благоевград от август, където следва в Американския университет. Тя ще изучава един семестър специалността "Бизнес администрация" по програма за обмен на студенти.

"Семейството ми в Америка ме окуражи и подкрепи да дойда тук и да потърся корените си. Живея в прекрасно семейство, имах късмет да се измъкна от социалните домове в България. Осиновиха ме през 2001 г., когато бях на 6 години", каза Минка, цитирана от "Стандарт". Вторите й родители видели снимката й в интернет, под която имало описание, че детето много обича музика. Американците пък също били запалени по музиката. 

"Баща ми е професор по биология, майка ми е учителка по испански език", казва Минка. Така преди 13 г. тя сменила дома в санданското село Петрово с щата Тенеси в САЩ. Но не спряла да иска да разбере повече за истинските си родители. От един от документите по осиновяването научила, че е родена в Димитровград, а майка й се казва Росинка Кирилова. Разчита на помощта на адвокатите, които някога помогнали за осиновяването й, да открие скоро майка си. 

"Дано е жива и здрава, надявам се да имам братя и сестри. От малка съм наясно, че съм от ромски произход, но това никак не ме притеснява. Важното е да си добър човек, каквито са родителите ми в САЩ. Те осиновиха още едно българче - Хасан от Разград. Той обаче не се интересува от България, не иска да идва тук", казва момичето.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов