Избрани Новини

Българка, осиновена в САЩ, търси родната си майка

19-годишно момиче, родено в България и осиновено в САЩ, се върна в родината си, за да учи и да открие истинската си майка

Минка Дорер е в Благоевград от август, където следва в Американския университет. Тя ще изучава един семестър специалността "Бизнес администрация" по програма за обмен на студенти.

"Семейството ми в Америка ме окуражи и подкрепи да дойда тук и да потърся корените си. Живея в прекрасно семейство, имах късмет да се измъкна от социалните домове в България. Осиновиха ме през 2001 г., когато бях на 6 години", каза Минка, цитирана от "Стандарт". Вторите й родители видели снимката й в интернет, под която имало описание, че детето много обича музика. Американците пък също били запалени по музиката. 

"Баща ми е професор по биология, майка ми е учителка по испански език", казва Минка. Така преди 13 г. тя сменила дома в санданското село Петрово с щата Тенеси в САЩ. Но не спряла да иска да разбере повече за истинските си родители. От един от документите по осиновяването научила, че е родена в Димитровград, а майка й се казва Росинка Кирилова. Разчита на помощта на адвокатите, които някога помогнали за осиновяването й, да открие скоро майка си. 

"Дано е жива и здрава, надявам се да имам братя и сестри. От малка съм наясно, че съм от ромски произход, но това никак не ме притеснява. Важното е да си добър човек, каквито са родителите ми в САЩ. Те осиновиха още едно българче - Хасан от Разград. Той обаче не се интересува от България, не иска да идва тук", казва момичето.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)