Избрани Новини

Кметът: Няма да вдигаме абсолютно никакъв данък през 2015 г.

В инвестиционната програма са предвидени изграждането на още 12 детски площадки, както и два нови моста над река Бистрица

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов даде днес пресконференция, на която беше направена равносметка на отиващата си година и поглед към новата 2015 година.

В самото начало на пресконференцията кметът обяви добрата новина, че в края на програмния период абсолютно всички проекти, възлизащи на 35-40 млн лева, са изпълнени на 100 процента.

„Очаквам още една добра новина - да бъдат пуснати средствата по Оперативна програма „Околна среда“, изрази надежда кметът Камбитов.

Като много положителен бе отчетен фактът, че община Благоевград не предвижда увеличение на нито един местен данък или такса.

Проекто-бюджетът за 2015 година на община Благоевград е в размер на 57 млн и 600 хил лева, като увеличението е с 20%  повече от предходната година. Инвестиционната програма е в размер на 14 млн. лева при 7 млн. лв. за тази година. „Акцентираме на уличната мрежа. Това, което чакаха хората от доста време, е асфалтирането на улици в IV микрорайон, така че поне отчасти да решим проблема в този квартал”, разясни кметът на Благоевград д-р Камбитов.

В инвестиционната програма са предвидени изграждането на още 12 детски площадки, както и два нови моста над река Бистрица. Първият ще свързва бейзболното игрище и тенис кортовете с алеята на парк „Бачиново“, а вторият мост ще свързва улица „Даме Груев” с общежитията на АУБ, информират от пресцентъра на общината.

 245 хиляди лева са заложени в проектобюджета за подмяна на всички улични табели и номера в града. Идеята е под всяка табела да има и кратка история за личността, чието име носи улицата. „Така ще си припомняме и историята“, категоричен бе кметът Камбитов.

В края на срещата с журналистите д-р Камбитов използва случая да покани чрез медиите всички граждани, желаещи да присъстват и да вземат участие в публичното обсъждане на бюджет 2015 година. Обсъждането ще се проведе на 28.11. 2014 г. в зала N 5 на община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)