Избрани Новини

Змейово няма да се вдига на бунт срещу EVN, засега

Мисия

27-11-2014, 18:01

Снимка:

архив starazagorautre.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Змейово на бунт, токът в селото спира непрекъснато

От лятото токът в селото спира непрекъснато, хората чакат среща с ЕРП-то

Жителите на старозагорското село Змейово засега ще изчакат с протестните си действия срещу честите и продължителни спирания на тока. Те искат първо среща с ръководството на EVN.

На среща, проведена снощи с представители на община Стара Загора и областната администрация, не са дошли представители от електроразпределителното дружество.

"Бях отправил писмена покана, имахме и телефонни разговори с техния ръководител на енергиен център "Загоре". Но хората приеха да изчакат среща с представители на EVN в началото на декември с аргументите им, че е нужно време за проверка на данните за последните месеци". Това заяви кметът на Змейово Никола Пеев, който припомни, че чести спирания на тока е имало и през 2006/2007 г.

Проблемите в Змейово започнали още в средата на лятото. „При всяка поява на вятър, дъжд и влошаване на времето селото остава без ток. Миналата седмица, например, нямаше електричество два дни - четвъртък и петък. И всички сме сериозно притеснени, защото се задава зима", каза на пресконференция Никола Пеев, кмет на Змейово. Освен честите аварии и спирането на тока, проблем е и ниското напрежение на ток, което достига едва 180 волта вместо 220.

Жителите на селото са избрали контактна група, която ще се срещне с EVN. От ЕРП-то са поискали това да се случи през първата седмица на декември, за да имат готови анализи, уточни кметът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов