Избрани Новини

Акция! "Да дарим кръв, да спасим дупничанин"

Мисия

28-11-2014, 09:51

Снимка:

Августина Самарджиева

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вдигат заплатите на общинските служители в Дупница

Прогноза! Община Дупница очаква 7 180 000 лева приходи

Инициативата е на кмета на общината инж. Методи Чимев

"Да дарим кръв, да спасим дупничанин", под това мото ще бъде организирана акция по кръводаряване на 2- ри декември (вторник) в сградата на Община Дупница. Инициативата е на кмета на общината инж. Методи Чимев, съвместно с "Кръвния център" в Кюстендил.
"Знаех, но не предполагах всъщност колко сериозен е проблема в Дупница с липсата на кръв. След церемонията по даряването на линейката на общинска болница преди 10-тина дни, разговарях с част от персонала, които изтъкнаха острия недостиг от кръв и неимоверната нужда от дарители. Това е и причината да инициирам такава акция съвместно с "Кръвния център". Призовавам дупничани да се отзоват и включат в тази благотворителна акция, защото всяка дарена капка кръв спасява човешки живот", призова инж. Чимев, цитиран от "Дарик".
Идеята е, два пъти годишно да се организират акции под егидата на Общината, които да са в помощ на другите подобни инициативи. За тези, които дарят кръв, в рамките на 6 месеца, при нужда от кръвопреливане на техен член от семейството, ще им бъде осигурена такава.
"Дарявайки кръв за някой нуждаещ се, всъщност хората даряват кръв и за своето семейство", допълни кметът на Дупница инж. Методи Чимев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)