Избрани Новини

Патоанатом оглави онкоболницата в Благоевград

Патоанатомът д-р Георги Георгиев е новият управител на СБАЛО "Свети Мина" - Благоевград

Той застава временно на мястото на досегашният шеф на болничното заведени д-р Христина Кузманова. Решението за рокадата бе взето днес по време на сесия на ОбС-Благоевград.

Точката предизвика разгорещени дебати относно смяната на управителя. Част от общинските съветници застанаха зад д-р Кузманова и поискаха тя да остане на шефския пост до провеждане на конкурс за нов управител на СБАЛО, тъй като договорът й към момента е изтекъл е изтекъл.

Съветниците се разделиха на два фронта, като спор се появи и около въпроса дали д-р Кузманова е подала молба за пенсиониране, тъй като вече има необходимия трудов стаж. В крайна сметка се оказа, че подобна молба не е депозирана. Разрази се и дебат относно свършената работа в болницата, по време на управление на д-р Кузманова. В тази връзка бяха афиширани пропуски и нарушения, но спорът бе прекратен след изказване на съветника Илко Стоянов, който определи като некоректно подобно поведение, предаде "Дарик".

В залата бе и самата д-р Кузманова, която обаче не взе думата по време на дебатите. Точката относно изтекли срокове на договори за възлагане и управление обхвана и „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-физиатрични заболявания- Благоевград”, Център за психично здраве – Благоевград" и  „Медицински център- I- Благоевград” , чиито договори бяха удължени до провеждане на конкурс за управители. Най-вероятно той ще се проведе по време на следващо заседание на ОбС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов