Избрани Новини

Полицията провери камиони под видеонаблюдение

Това бе първата проверка под цялостно видео-наблюдение в Благоевградско

12-часова акция на съвместни екипи на пътна, криминална, икономическа полиция, ДАИ и Митниците се проведе в цялата страна, предаде БНТ. По време на операцията се провериха камиони и тежкотоварни автомобили за опасни товари. В Благоевградска област това бе първата проверка, извършвана от пътна полиция под цялостно видео наблюдение.

Според спираните по време на акцията шофьори на тирове, които често пътуват из цяла Европа, от МВР отдавна е трябвало да въведат новия метод – извършваните от пътните полицаи проверки да се записват на камера. Някои шофьори обаче са скептични, че новият начин на проверяне ще ограничи корупцията. Изказа се мнение, че този подход ще бъде приложен само в началото, а след това всичко ще продължи по предишния начин.

Провеждената от пътните полицаи в Благоевград акция по главен път Е-79 е първата по новите изисквания за прилагане на контрол на пътя.

“Като всяко нещо ново и ново начало, трябва в началото да се свикне с прилагането на новите мерки и, надявам се, че нещата с течение на времето ще се изчистят и ще се заработи по по-добър начин”, изрази с увереност инспектор Димо Чобанов – началник сектор “Пътна полиция” – към ОД на МВР-Благоевград. Видеозаписите от проверките ще се изпращат директно на сървър в главната полицейска дирекция в София, а достъп до тях ще имат само определени служители.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)