Избрани Новини

Дупничани на съд за отвличане на съгражданка

В кулоарите пред съдебната зала час преди началото на делото се събраха двете сестри на задържаните дупничани

Братята дупничани Славчо /22 г./ и Сашо /32 г./ Методиеви се изправиха пред състав на Кюстендилски окръжен съд с председател съдия Мирослав Начев и докладчик съдия Пенка Братанова по обвинение в отвличане. Те са обвинени, че на 4 април 2014 година след 20.30 часа са отвлекли 27-г. Миглена Евтимова от град Дупница, пише struma.bg.

В кулоарите пред съдебната зала час преди началото на делото се събраха двете сестри на задържаните дупничани - Десислава и Силвия, както и майка им Валентина. В подкрепа на съпруга си се появи и жената на Славчо - Зоя, с най-малкото от трите им деца, което сега се учи да ходи и проследи процеса срещу баща си от първата скамейка в съдебната зала.

Още преди началото на делото стана ясно, че потърпевшата от отвличането Миглена не може да бъде намерена на адреса си в Дупница, преди ден се появила в града и заявила, че няма да се яви на делото, „за да изгният тези двамата в затвора...”

„Уважаеми съдии, тази жена си изкарва парите с най-древната професия, на 27 години има четири деца”, каза в защита на своите клиенти адвокатката на двамата подсъдими Анна Караджинова. Малко по-късно стана ясно, че Миглена, оплакала се в полицията, че е отвлечена, на практика е живяла на семейни начала в столицата с по-възрастния брат, 32-годишния Сашо.

Пред съда показания даде и таксиметровият шофьор Борислав Иванов, който час и половина във вечерта на отвличането возил Миглена, нейната сестра Зоя и двамата братя на различни адреси в Дупница.

До разплитането на драмата се стигнало, след като новото гадже на Миглена подал сигнал на тел. 112, че бившият на приятелката му я е натикал насила в такси и я е отвел в неизвестна посока. „Исках да си я върна, много я обичам”, казал пред полицаите по-възрастният брат.

В крайна сметка от делото стана ясно, че отвлечената Миглена в момента живее с новия си приятел Бойко в радомирското село Стефаново, а делото за отвличането ще продължи през следващия месец.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)