Избрани Новини

Скандалният епископ Борис на послушание в Рилския манастир

Бившият игумен на Бачковския манастир епископ Борис да се изпрати на послушание в Рилския манастир, е решил Светият синод

Той стана известен с изтеклите в интернет скандални порноклипове, правени от него със служителки в обителта. Синодът го лиши от богослужение и го изпрати на послушание в Рилския манастир, докато започне църковно-наказателно дело срещу него.
Дело обаче нито започна, нито Борис отиде в Рилския манастир, тъй като бе взет на послушание от Великотърновския владика Григорий в епархията му. Сега Григорий е поискал Борис да отиде в Рилския манастир, но никой не знае той къде е.
Най-голямата наша обител стана като наказателна рота за провинени епископи, тъй като освен Борис там е и Главиницкият еп. Йоан, също от Бачково, пише "24 часа".
И двамата са на издръжката на братята монаси от манастира, нямат никакви ангажименти и получават заплата за епископския си сан.
“Получих писмо от Св. синод с решението и трябва да го изпълня. Пред някои архиереи съм изказвал мнението си, те също не са съгласни, но това е решение на мнозинството”, каза игуменът на Рилската обител - Адрианополският епископ Евлогий.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов