Избрани Новини

С "Вапцарови дни" отбелязват 105 години от рождението на поета

Животът

01-12-2014, 11:38

Снимка:

VarnaUtre.bg/архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Участието на Общински детски комплекс в дните, посветени на Вапцаров е първа стъпка към осъществяването на контакти между Комплекса и Военноморско училище

От 1 до 5 декември Висшето военноморско училище "Никола Й. Вапцаров", със съдействието на Община Варна, Общински детски комплекс - Варна, Военноморския музей, II ОУ "Н. Вапцаров" и Фестивален и конгресен център провежда "Вапцарови дни", с които ще бъде отбелязана 105-та годишнина от рождението на поета.

На 4 декември от 14:00 часа в зала "Вапцаров" на Военноморското училище Общински детски комплекс ще представи композицията "На Вапцаров с любов" по стихове, проза, документална белетристика, есеистика на Вапцаров. В нея са включении непопулярни и неизвестни произведения на Вапцаров. Кулминацията на композицията е блестящата реч, произнесена от Вапцаров на банкета в бирария "Грозд" по повод завършването на випуск 1932-ра година. Участват Детско-юношески театър "Златното ключе", Куклен театър "Палечко", Народен хор и Танцов ансамбъл "Българче", Детски хор "Д. Христов", школи "Балет" и "Рондо" и Детски вокален ансамбъл "Сребърни звънчета". Водещи са Виктория Живкова и Кирил Аспарухов.

Участието на Общински детски комплекс в дните, посветени на Вапцаров е първа стъпка към осъществяването на контакти между Комплекса и Военноморско училище, които ще бъдат учредители на национален конкурс за ученици и любители "Вапцарови дни" през 2015 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов