Избрани Новини

Кюстендилски адвокат на работна визита в Израел

Адвокат Васил Иванов бе член на българската делегация на Висшата адвокатска колегия в Израел

Споразумения за сътрудничество между български и израелски адвокати са подписани по време на визитата на представители на Висшата адвокатска колегия в Израел, предаде Дарик.
В българската делегация са участвали четирима председатели на адвокатски колегии от страната - от Кюстендил, Стара Загора,Пловдив,Видин, на Висшия адвокатски съвет и Софийска адвокатска колегия. Единственият представител от Кюстендил е бил адвокат Васил Иванов.
"Нашето посещение беше в отговор на визитата миналата година на делегация от Израел в Кюстендил и София. Целта ни беше да подпишем съглашения за сътрудничество между български адвокатски колегии и израелски колегии. Кюстендилската колегия  подписа  споразумение за сътрудничество с адвокатската колегия от гр. Тайбе, арабски град близо до Тел Авив. Другото споразумение за сътрудничество бе  подписано между адвокатската колегия в Стара Загора и колегите ни в Хайфа. Бе преподписано и споразумението за сътрудничество между Софийска адвокатска колегия и колегията на Тел Авив. Другата цел на нашето посещение беше да подкрепим инициативата на Атлантическия клуб за номиниране на българския народ за Нобелова награда за мир за спасяването на българските евреи.
"Изключително горд се чувствах там като българин и кюстендилец, защото сме на почит в Израел.В промеждутъците на натоварената ни програма успяхме да посетим Божи гроб в Йерусалим, река Йордан, където бяхме кръстени втори път, станахме и хаджии", коментира Васил Иванов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов