Избрани Новини

Завърши Откритият национален турнир по спортни танци за Купа "BANSKO OPEN" 2014

Участваха 156 български танцови двойки

156 двойки от 34 спортни клуба и 15 формации от България взеха участие в Открития национален турнир по спортни танци за Купа "BANSKO OPEN" 2014, който се състоя на 29 ноември 2014г. Конкурсът, който се провежда под патронажа на кмета Георги Икономов, започна с дефиле на участниците и с официална церемония по откриването. "Щастлив съм, че отново сте тук и за трети пореден път превръщате Банско в арена на танца и красотата. Радвам се, че с всяка изминала година броят на участниците се увеличава. По този начин показваме таланта на българските деца и младежи. Разчитайте на моята подкрепа и за в бъдеще, защото турнирът вече има своето запазено място в културната ни програма" – каза в обръщението си към присъстващите градоначалникът.

След откриването започна и конкурсната част, а двойките бяха оценявани от съдии и треньори от Българската федерация по спортни танци. Купата при юношите отиде при Борис Даскалов и Яна Енчева, а при младежите над 19 г. първото място завоюваха Иван Караджов и Мона Виделова. Купите и медалите на победителите бяха връчени лично от кмета Икономов, който им пожела здраве и още по-големи успехи на танцовия подиум.

"Благодаря на община Банско и Общинския съвет за оказаната подкрепа при провеждането на мероприятието, което отново събра най - добрите танцови двойки в България преди участието им в предстоящите европейски и световни първенства. Искрено вярвам, че с общи усилия през 2015г. ще превърнем турнира в международен" – каза в края на награждаването организаторът Петър Милчев.

Паралелно с турнира се проведоха и Международен фитнес уикенд и Републикански турнир "Изгряващи звезди" за начинаещи и новосформирани двойки и формации.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов