Избрани Новини

Благотворителен предколеден бал за децата сираци в Сатовча

Идеята за хуманния жест е на общинския кмет

За пета поредна година благотворителен бал преди Коледа ще се проведе в община Сатовча в подкрепа на децата сираци. Идеята за хуманния жест е на общинския кмет Арбен Мименов. Всички събрани средства се разпределят между абитуриентите, коитои са останали без един или двама родители, и останалите деца сираци от населените места в общината, пише "Стандарт".

Пари се заделят и за децата с увреждания до 16-годишна възраст. По време на кампанията през 2010 година бяха събрани 12 555 лв. и бяха подпомогнати 73 деца. През 2011 година бяха подпомогнати 86 деца със сумата от 15 390 лв. През 2012 година събраната сума беше 20 840 лв и отиде за подпомагане на 86 деца. Миналата година кампанията набра 27 943 лева, с които се помогна на 123 деца.

„Това, което ни мотивира да продължим тази благородна кауза, е Вашето милосърдие и отзивчивост. Присъствието Ви на традиционната благотворителна вечер и помощта, която оказвате на децата на община Сатовча, са безценни. Тя ни кара все по-уверено да организираме благотворителни кампании и все по-уверено да очакваме подкрепа във Ваше лице. Включете се в благотворителната кампания за набиране на средства за децата сираци на община Сатовча", призова жителите на общината кметът Арбен Мименов. Той вярва, че и тази година балът на 18 декември ще зарадват децата сираци и децата с увреждания до 16-годишна възраст, както и семействата им, за да посрещнат празниците с усмивка. „Нека стоплим с нашият жест сърцата им. Нека изгреят усмивки на лицата им. Нека това е нашият подарък за тях", казва общинският управник.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов