Избрани Новини

От днес осветяват дупнишки села

Започва възстановяването на осветлението по селата

Селата в Дупнишко ще светнат като коледни елхи в следващите седмици, съобщи zadupnitsa.com От днес започна възстановяването на уличното осветление по селата на територията на община Дупница. 300 осветителни тела са разпределени и доставени в 16 - те села.

Енергетиците от общината започнаха работа в село Бистрица от днес, където ще бъдат монтирани около 45 осветителни тела. В Крайници ще бъдат 35, а по 30 са поискали в Червен брег, Яхиново, Дяково и Самораново. Около 1500 са демонтираните до момента от градската улична мрежа тела. След спечелен проект за пълно финансиране в размер на над 1,1 млн. лева по фонд "Козлодуй", улиците в Дупница са вече с ЛЕД - осветление, които трябва да кумулират и икономия от месечните сметки.

Дупнишкият градоначалник Методи Чимев бе изискал справка от кметовете и кметски наместници за състоянието на уличното осветление в техните населени места, за да започне възстановяването. Някои от осветителните тела не са подменяни от 40 години, а средномесечният разход за селата за консумативи е около 2 000 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов