Избрани Новини

Масирани проверки на рибата пред Никулден

Проверяват се всички търговски обекти, в които се предлага риба и рибни продукти

С наближаващия празник Никулден и активното предлагане на риба на кюстендилския пазар се извършват масирани проверки в обектите, в които се предлагат риба и рибни продукти - магазини, складове, ресторанти, рибовъдни стопанства, предаде Дарик. Целта е ограничаване и недопускане продажбата на риба на нерегламентирани места, както и на риба с неустановен произход, за да се гарантира здравето на потребителите. До момента са  проверени 35 обекта за продажба на  риба, като  се обръща по - голямо внимание  на  предлаганата  прясна и  охладена риба. Нарушения не са установени.

Предлаганата  риба  е съпроводена с декларация за произход и документ за първа продажба, случаи на първа продажба или търговски или платежен документ във всички останали случаи.
Извършени са проверки за наличие на временни обекти за продажба на риба и други водни организми, но такива  до момента не са установени.
Извършват се и ежедневни засилени проверки на язовирите в областта за наличие на заложени мрежи и нерегламентиран улов и продажба на риба.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов