Избрани Новини

Дъжд през уикенда, вятър и сняг от вторник

Животът

05-12-2014, 19:00

Снимка:

marica.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Максималните температури ще са 9° – 11°

И през следващото денонощие времето ще остане облачно. През нощта от югозапад отново ще завали. Утре валежите ще обхванат цялата страна.

По-интензивни ще са през нощта в югозападните райони, а утре в Централна България. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.
В северозападните райони, заради по-ниските температури, отново ще има условия за поледица и допълнително обледяване. Вятърът ще е слаб от изток, североизток, предаде Фокус.
Минимални температури в Северна България 0°-3°, в Южна и по Черноморието до 5°-8°, максимални от 2°-3° в северозападните райони, до 10°-12° в южните. По Черноморието ще бъде облачно и ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен източен вятър.
Максималните температури ще са 9° – 11°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.
Температурата на морската вода е около 8°-9°. В планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали сняг, под 1300 м – дъжд. Вятърът ще е до умерен от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°. През следващите дни температурите постепенно ще се понижават и ще са почти без дневен ход. Ще се задържи и предимно облачно.
В неделя все още през по-голямата част от деня ще превалява, но по-слабо.
В понеделник само на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд.

Във вторник вятърът от западната половина ще се ориентира от изток и ще е слаб до умерен, в източната ще бъде североизточен, умерен до силен. Валежи ще има на много места, като с понижението на температурите в североизточните райони дъждът ще премине в сняг. През нощта срещу сряда и в други райони в страната ще превалява сняг.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов