Избрани Новини

50 полицейски служители от Благоевград командировани в Банско за Студентския празник

В Банско ще има засилено полицейско присъствие заради предстоящия студентски празник

Близо 50 служители към ОД на МВР - Благоевград ще бъдат командировани в помощ на колегите си от курортния град и ще се грижат за осигуряване на обществения ред и сигурност, както и да не се допуска извършването на престъпления. Планират се ежедневни специализирани полицейски операции по линия на безопасност на движението, като ще се следи стриктно за шофиране в нетрезво състояние, пише struma.bg.

Освен полицейския контрол ще бъде засилено и присъствието на служители от частните охранителни фирми, извършващи дейност в района. Масови проверки ще се извършват и от РЗИ и ОДБХ. С цел добрата организация в курортния град бяха проведени неколкократни срещи между представители на полиция, пожарна, Общинска администрация, браншови и други организации за съвместни действия преди и по време на празника.

Предварителните очаквания са близо 20 хил. студенти да посетят Банско и Добринище през следващите четири дни. Част от тях пристигат още днес, но най-много студенти се очаква да пристигнат в неделя.

В навечерието на студентския празник много заведения обявиха вход свободен за 8-ми декември. В едно от заведенията дори са монтирали на всяка маса кран за жива бира (бира без консерванти, или нефилтрирана бира), от който всеки може да си налива колкото иска, без да чака сервитьорът да го обслужи. Според собствениците това е една атракция за посетителите на заведението. Количеството на изпитата бира се отмерва с брояч и не се налага никой да следи за броя изпити халби.

„Празникът е такъв, че се употребяват доста големи количества алкохол. Имали сме случаи на по-агресивни студенти и към персонала, и към инвентара, но са единици и до полиция почти не се стига. Студентите идват най-вече да се забавляват, а от нас се иска да им осигурим това забавление”, каза един от ресторантьорите в Банско - Стоян Гогов.

Ресторантьорите споделиха още, че студентите предпочитат Банско не само заради добрите кръчми и ресторанти, но и заради възможността да покарат ски.

В навечерието на студентския празник бяха асфалтирани и голяма част от разкопаните улици в града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов